11 Ocak 2015 Pazar

Maceracı Bir Tip: 007-Seven, Hareket Seven

Koçum Deniz, benden bir test yaptırmamı istemişti. Ben kimim arayışında, dahiliye bölümüne giriyor bu test.
Ha bugün ha yarın blogda paylaşayım derken unutmuşum gitmiş. Adı Enneagram Testi. Duymuş olanınız vardır belki. Başta ben ve eşim olmak üzere, bu testin sonucunda 'Hayır bu ben değilim' diyen çıkmadı şimdiye kadar.
Linkini vereyim vakit kaybetmeden yapın:


Ben kimim sorusuna bir de bu test üzerinden cevap arayalım hele. Sen ne çıktın diye sorarsanız, abimin deyimiyle tipitip çıktım :) Tip yediymişim: Maceracı. Daha yakından bakalım:

Tip 7 Maceracı



Genel Tanımlama
Temel motivasyon kaynağınız, eğlenmek, mutlu olmak, hayatı dolu dolu yaşamak. Eğlenceli, neşeli ve canlı birisiniz. Hayatı olumlu yönleriyle algılıyorsunuz. Anı yaşamaktan hoşlanıyorsunuz. Çevrenizde sürekli yeni alternatifleri, deneyimleri gözlüyorsunuz. Sınırlanmaktan, can sıkıntısından, olumsuz duygular hissetmekten kaçıyorsunuz.

Enneagram Tipinizin Güçlü Yönleri
Hayattan zevk alan birisiniz. Çevrenize keyif ve neşe saçıyorsunuz. Bu tavırlarınız sayesinde başkalarının da hayatın güzel yanlarını görmesine ve takdir etmesine yardımcı oluyorsunuz.
Yeni deneyimleri seviyorsunuz. Kapsamlı bir planlamaya ihtiyaç duymadan, “anı” yaşamayı tercih ediyorsunuz. Özgür ruhlusunuz, değişen durumlara hızla yanıt verebiliyorsunuz.
Yüksek bir enerjiye sahipsiniz, sürekli hareket halindesiniz. Sizin için ne kadar hızlı, o kadar iyi. Hızlı konuşuyor ve hızlı düşünüyorsunuz.
Çok yönlü ilgi alanlarına sahipsiniz. Çevrenizde olup biten yenilikleri ve son gelişmeleri takip ediyorsunuz. 
Sentezleyici zihin” olarak adlandırılan bir zihin yapınız var. Farklı konuları hızlıca biriyle ilişkilendirip yeni düşünceler ileri sürebiliyorsunuz. Zihninizde çekmece yok bu yüzden çok farklı disiplinlerle ilgili bilgi sahibi olmanız ve zihninizdeki bu serbest çağrışımlar, son derece yaratıcı ve orijinal fikirlere dönüşebiliyor.
İyimser birisiniz. Bir problem varsa mutlaka bir çözümü de vardır. Bir acı varsa mutlaka tedavisi de vardır. Her durumda, sorunları fırsatlara çevirmeye çalışıyorsunuz

Stres Altında Hissettiğinizde;
Hayattan zevk alan, eğlenceli ve çok yönlü biri olmanıza rağmen stres altında hissettiğinizde Tip 1’in olumsuz yönlerini sergileyebiliyorsunuz: Daha alaycı ve aşırı eleştirel olabiliyorsunuz. İnsanları iğneleyici sözler söyleyebiliyor ve olayları siyah ve beyaz olarak değerlendirebiliyorsunuz.

Kendinizi Güvende Hissettiğinizde;
Hayattan zevk alan, eğlenceli ve çok yönlü biri olmanızın yanı sıra kendinizi güvende hissettiğinizde Tip 5’in olumlu yönlerini sergileyebiliyorsunuz: Bilgiye ve iç disipline daha çok önem veriyor, endişelerinizle yüzleşebiliyor, hayatın hem iyi hem de kötü taraflarını kabul edebiliyor ve daha çok ciddiye alınabiliyorsunuz.

altı çizili yerlerden kendimi sınav yapıcam sonra,
dikkatle,
d

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder